Eenvoud in Complexiteit

Transportwagens en Rekken

Binnen vrijwel ieder bedrijf worden elke dag onderdelen verplaatst op kleine en op grote schaal. De productlogistiek binnen uw bedrijf is een belangrijke factor om de montage en productieprocessen efficiënt te laten verlopen.

In de loop der jaren hebben wij geruime kennis en ervaring opgedaan over het produceren van transportwagens, transportrekken en andere transportmiddelen. Wij kijken uw productieproces aan en bepalen hierdoor op welke wijze uw producten of machines het meest efficiënt getransporteerd en opgeslagen kunnen worden.

Hierbij houden wij rekening met het zogenaamde  Two-Bin of KANBAN systeem. Het “2 bakken systeem” werkt eenvoudig: Allereerst worden de producten en locatie bepaald in het magazijn (centraal) of op de werkvloer (decentraal). Vervolgens worden diverse parameters vastgesteld zoals seizoenspieken en verpakkingseenheden. Is de eerste bak met componenten leeg? dan wordt automatisch overgeschakeld naar de tweede terwijl bak één opnieuw wordt aangevuld. Door deze methodiek toe te passen, grijpt u nooit mis op missende orderdelen of materialen.

Hieronder enkele voorbeelden van gerealiseerde projecten: